Gepost op

Hond africhten

Hond africhten

 

Een hond in huis halen is simpel, je hoeft er alleen eentje aan te schaffen. Toch zul je dat beest ook moeten africhten, je wilt nu eenmaal niet een non-stop blaffende hond in huis halen. Het draait bij het africhten van een hond allemaal om structuur. Met een goede structuur voed je je hond op tot een goed luisterende, gezellige hond. Een hond groeit op in fases, de eerste fase is de socialisatiefase, deze fase duurt 12 weken. Je hond moet in deze fase zoveel  mogelijk zien en leren. Het is de bedoeling dat je hondje in deze periode zo snel mogelijk went aan dingen.

 

Zindelijk worden

Het zindelijk worden is één van de belangrijkste dingen bij het africhten van een hond. Hij heeft als hij jong is nog nauwelijks controle over zijn blaas, als hij moet gaat hij gewoon zitten, hij maakt geen onderscheid tussen een  tapijt of gras. Dus in deze periode zul je heel wat met hem naar buiten moeten. Zet hem op het gras en hij zal zijn behoefte doen. Leer hem een soort patroon aan, waar en wanneer hij plast. Zo kan hij wennen aan de grond. Als hij naar jouw zin zijn behoefte doet, beloon hem dan. Wees verstandig met straffen! Je kunt de hond alleen straffen als je ziet dat hij het fout doet en ook alleen dan, want na een minuut is hij het weer vergeten en heeft het geen zin meer. Als je hem achteraf straft, wordt hij bang van je en daar heb je niets aan.

 

Spulletjes

Je moet voor de opvoeding van jouw hond eerst een aantal dingen in huis halen. Benodigdheden als een bench, een mandje, een halsband, een riempje en voer zijn essentieel, maar vergeet ook dingen als een voeder- en drinkbak en speeltjes niet. Een blaffende hond bijt niet is het spreekwoord, maar eigenlijk houden (vooral jonge)  honden er juist van om te bijten. Dat  komt door het wisselen van hun tanden, ze kauwen graag ergens op, omdat het wisselen vaak zeer doet. Zoek daarom speeltjes waar ze op kunnen kauwen.

 

Bench

Omdat de hond ook een eigen plekje nodig heeft, is een bench echt een aanrader. Veel mensen denken dat zo’n kooi zielig is voor een hond, maar dat is het juist helemaal niet, het is echt zijn plek, de hond slaapt er dan ook graag in. Zijn slaapplekje bevuilt de hond liever niet, dus het is ook een hulpmiddel bij het zindelijk maken van de hond. De eerste nachten zal het waarschijnlijk nog even wennen zijn voor de hond, dus moet je het eerst wat aantrekkelijker maken door er een paar speeltjes in te leggen. Vaak resulteren de eerste paar  verblijven in de bench in een piepende en blaffende hond. Het is verstandig om dat te negeren, zo zal het vanzelf stoppen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *